Romania

Cea de-a patra ediţie a evenimentului Internaţional " Ziua Fascinaţiei Plantelor " 2017 este lansată sub umbrela Organizatiei Europene de Stiinta Plantelor European Plant Science Organisation (EPSO).
Scopul acestei activităţi este de a stimula cât mai mult populaţia spre observarea lumii fascinante a plantelor și să le atragă interesul și entuziasmul privind impactul cunoașterii plantelor pentru agricultură, horticultură, silvicultură, pentru și pentru producerea durabilă a alimentelor, a produselor nealimentare cum sunt prelucrarea hârtiei, a lemnului, a produselor chimice, a energiei sau a produselor farmaceutice. Rolul plantelor în conservarea mediului va constitui, de asemenea, un mesaj cheie.

Intreaga lume este binevenită să se alăture acestei iniţiative!

Vă invităm să organizaţi, în instituţia dumnevoastră, în oraş, sat, companie sau în familie, în 18 Mai 2017, o activitate care să reflecte fascinanţia oferită de plante și interacţiunea lor cu mediul. Scopul nostru este de a “sparge” recordul de 1000 de evenimente organizate în 2013. In 18 mai 2017 va fi “Ziua Fascinatiei plantelor”, în premieră în Romania, cele mai multe evenimente fiind organizate în această zi. În plus, în cazul în care acest lucru nu este potrivit, vor fi organizate evenimente de-a lungul întregii perioada 2-31 mai 2017. Contactaţi coordonatorul national, Carmen Socaciu csocaciu@proplanta.ro sau coordonatorii EPSO pentru a discuta și a primi sugestii privind organizarea Zilei Fascinaţiei plantelor. Designul specific poate fi descărcat gratuit de pe "PR-toolbox " de pe pagina web http://plantday.org, pentru a fi utilizat și a raporta evenimetele din această zi, a se vedea "Meniu principal".

Invitam pe mulţi alţii să ni se alăture, oricine se simte că poate avea o contribuţie potrivită pentru această iniţiativă este binevenit. Multe instituţii de cercetare în domeniul plantelor, universităţi, școli, grădini botanice, muzee, împreună cu fermieri și companii, şi-au deschis porţile la ziua fascinaţiei plantelor în 2012, 2013 și 2015, cu o varietate de evenimente, interesante. Va invitǎm să vedeţi "Povesti de succes", link-urile ţărilor particioante, cu un simplu clic pe "Ţări". Din nou, reprezentanţi mass-media sunt invitaţi să ni se alăture precum şi oameni de știinţă, agricultori, politicieni și oameni de afaceri, pentru a prezenta cele mai recente cercetari si descoperiri din lumea fiziologiei plantelor, explorând toate posibilele aplicaţii.

Ziua Fascinatiei Plantelor va fi sustinută şi de o serie de evenimente în spaţii publice, în aer liber, teatre, cafenele, pieţe ale orașului publice centrale și parcuri, concepute pentru a informa şi a sensibiliza populaţia pentru a respecta și admira lumea plantelor.

Plantele sunt fascinante. De la o sămânţă mică, plantată în sol, multe “vieţi verzi” pot apărea – de la plantule până la copaci mari, sau de la flori ornamentale la culturi importante de care toate animalele și omenirea au nevoie pentru a supravieţui pe această planetă. Biologii estimează că numărul total de specii de plante de pe pământ ar fi aproximativ de 250.000. Complementar acestei activităţi coordonate la nivel mondial sperăm să plantăm din nou, virtual şi constant, multe seminţe germinate în mintea colectivă a publicului european și mondial, demonstrând că ştiinţa plantelor este de importanţă critică pentru a asigura peisajul social și de mediu, acum și în viitor.

Aceste instituții vor lua parte la fascinația plante Ziua 2017. Dacă vă place, de asemenea, să se alăture acestei inițiative, doar contactați coordonatorul național Carmen Socaciu csocaciu@proplanta.ro