Nederland

In mei 2017 wordt voor de vierde keer een internationale “Fascination of Plants Day” 2017 georganiseerd. Het doel hiervan is om wereldwijd zoveel mogelijk mensen te fascineren voor de plantenwereld en stil te staan bij de belangrijke rol die de planten spelen binnen de landbouw, de duurzame productie van voedsel en de tuinbouw, bosbouw en alle non-food producten, zoals papier, hout, chemicaliën, energie en geneesmiddelen. Ook aan de rol die planten spelen in milieubehoud zal veel aandacht worden besteed.

Deelnemen aan Fascination of Plants Day kan door het organiseren van een evenement in de week of het weekend voorafgaand of volgend op 18 mei 2017.

Deze instituten doen mee aan de Plantendag 2017. Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met de nationale coördinator van de Plantendag in Nederland Ingrid Vleghels:ingrid.vleghels@wur.nl

Plantum, Groene Veredeling en onderzoeksschool EPS
Den Haag
www.graduateschool-eps.info/

 • -- The Green Machine
  Plantum, in samenwerking met EPS, onderzoeksprogramma Groene Veredeling en NIBI, organiseert een groots evenement rondom de Fascination of Plants Day. Het evenement vindt plaats op Het Plein in Den Haag (tegenover de ingang van de Tweede Kamer). Met twee grote kassen (100m2 per kas), vol met producten en verhalen uit onze sector, ontvangen, informeren en enthousiasmeren we politici, ambtenaren, pers, docenten, scholieren en publiek voor planten. Het evenement duurt drie dagen, van 18 tot en met 20 mei.
  - open day
  - exhibition
  - 18 tot en met 20 mei; zaterdag 20 mei publieksdag
  Zaterdag 20 mei, 10:00 - 16:00 uur
  - Het Plein, Den Haag
  Target audience: everybody
  Organizer: contact Ingrid Vleghels (Graduate School Experimental Plant Sciences; Ingrid.Vleghels@wur.nl)
  or Nanja Stams (Plantum; n.stams@plantum.nl)
  www.plantum.nl